Menu

Jegyvásárlás

Program


Új Magyar Zenei Fórum 2020 / CAFe 2020

Új Magyar Zenei Fórum 2020 / CAFe 2020

A kamarazenekari kategória döntője

Dinyés Dániel: Capriccio – ősbemutató

Cservenák Ármin: Silver – ősbemutató

Dargay Marcell: RICERCAR – Hommage à Béla Bartók – ősbemutató

Horváth Balázs: quasi ciaccona metrica – ősbemutató

 

Közreműködik: Pálfalvi Tamás – trombita, UMZE Kamaraegyüttes

Vezényel: Tihanyi László

 

Az Új Magyar Zenei Fórum zeneszerzőversenye a fiatal és középgenerációhoz tartozó komponistanemzedék számára kivételes lehetőség, hogy nagyobb előadó-apparátusra írt műveikkel a nagyközönség elé lépjenek. A verseny elsődleges célja, hogy új darabok megalkotását ösztönözze és támogassa, és tartós együttműködést alakítson ki a szerzők és a zenekarok között. Az elmúlt években Varga Judittól Horváth Balázsig, Tornyai Pétertől Balogh Mátéig, Sáry Bánktól Dargay Marcellig, Bella Mátétól Sándor Lászlóig, Zombola Pétertől Dinyés Dánielig – és a sor messze nem teljes – a zsűri olyan komponistákat díjazott, akik mára kortárs zenei életünk megkerülhetetlen szereplőivé váltak.

A 7–15 perces kamarazenei, illetve ensemble-kompozíciók hangszerelése tekintetében a zeneszerzők nagy szabadságot élveznek: 10–16 muzsikust foglalkoztathatnak, a klasszikus zenekarban megszokott hangszereken túl akár basszusgitárt vagy cimbalmot is szerepeltethetnek. Egy megkötés azonban van: a zsűri a zeneszerzőktől olyan pályaműveket vár, amelyben közreműködik trombitaszólista.

A koncert a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Budapest Music Centerrel közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

 

© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.