Menu

Jegyvásárlás

Program


Új Magyar Zenei Fórum 2020 / CAFe 2020

Új Magyar Zenei Fórum 2020 / CAFe 2020

A nagyzenekari kategória döntője, díjkiosztó és gálakoncert

 Zarándy Ákos: Csak tiszta legyen a forrás! – ősbemutató

Horváth Balázs: a 6. és a 8. tétel – ősbemutató

Láposi Dániel: Metamorphommage – ősbemutató

Dobri Dániel: PentaTones for Orchestra – ősbemutató

 

Közreműködik: a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Vezényel: Vajda Gergely

 

Az Új Magyar Zenei Fórum zeneszerzőversenye a fiatal és középgenerációhoz tartozó komponistanemzedék számára kivételes lehetőség, hogy nagyobb előadó-apparátusra írt műveikkel a nagyközönség elé lépjenek. A verseny elsődleges célja, hogy új darabok megalkotását ösztönözze és támogassa, és tartós együttműködést alakítson ki a szerzők és a zenekarok között. Az elmúlt években Varga Judittól Horváth Balázsig, Tornyai Pétertől Balogh Mátéig, Sáry Bánktól Dargay Marcellig, Bella Mátétól Sándor Lászlóig, Zombola Pétertől Dinyés Dánielig – és a sor messze nem teljes – a zsűri olyan komponistákat díjazott, akik mára kortárs zenei életünk megkerülhetetlen szereplőivé váltak.

A nagyzenekari kategóriában – Bartók Béla halálának 75. évfordulója előtt tisztelegve – a zsűri olyan pályamunkákat vár, amelyekben szerepel Bartók Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára című műve első tételének fúgatémája, vagy a pályamunkát ez a fúgatéma ihlette.

A koncert a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Budapest Music Centerrel közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

 

© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.