Menu

Jegyvásárlás

Program


Kortárs romantikusok 2.0 / CAFe 2018

Kortárs romantikusok 2.0 / CAFe 2018

Vajda János: Csellóverseny 

Szentpáli Roland: Orfeusz-balett – ősbemutató

Binder Károly: Zongoraverseny – ősbemutató

 

Közreműködik: Rohmann Ditta – cselló, Binder Károly – zongora, Fónay Tibor – basszusgitár, Benkó Ákos – dob, Budafoki Dohnányi Zenekar, Feledi Project, a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói

Látvány, díszlet: Minorics Krisztián, Feledi János

Koreográfus: Feledi János

Vezényel: Hollerung Gábor

 

Nagyzenekarra és jazztrióra írt, „ízig-vérig romantikus” zongoraverseny, egy belső késztetésre komponált csellóconcerto, valamint egy 21. századi látványos, lendületes Orfeusz-balett, mely már-már rockzenét idéző energiával mesél a zene, a tánc hatalmáról és az akadályokkal dacoló szerelemről. Ősbemutatók és fantasztikus szólisták a jubiláló Budafoki Dohnányi Zenekar hangversenyén.

Binder Károly darabja 2016–2017-ben született. A zeneszerzőt immár évtizedek óta foglalkoztatja a preparált zongora hangzása, mely a hagyományos lehetőségeket sokféle irányba, például az egzotikus ütőhangszerek színei felé képes kiterjeszteni.

Új kompozíciójának centrális tételében például igazi ritmuskavalkáddal találkozhatunk, és rácsodálkozhatunk, hogy mennyire jól alkalmazkodik korunk pörgős tempójához a preparált zongora.

 

© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.