Menu

Jegyvásárlás

Program


Emberi hang • 2.1 / CAFe 2019

Emberi hang • 2.1 / CAFe 2019

Faragó Béla: József Attila-dalok

Faragó Béla: Pormacska-dalok és -táncok

Luciano Berio: Folk Songs

 

Közreműködik: Károlyi Katalin [1, 3] – ének, Kerek István [1] – hegedű, Bársony Péter [3] – brácsa, Zétényi Tamás [3] – cselló, Bánki Berta [3] – fuvola, Szűcs Péter [3] – klarinét, Faragó Béla [1] – zongora, Razvaljajeva Anasztázia [3] – hárfa, Fábry Boglárka [3], Joó Szabolcs [3] – ütőhangszerek, Szent Efrém Kvartett [2]

A kvartett tagjai: Bubnó Tamás, Bubnó Márk, Balázs Edgár, Tóth Péter

 

Faragó Béla 1985 és 2009 között írt vokális műveinek reprezentatív válogatása a múlt évben jelent meg CD-n. A koncerten két hosszabb ciklus, a József Attila-dalok, illetve a Pormacska-dalok és -táncok hangoznak el – utóbbiban a zeneszerző Franz Kafka kisregénye nyomán írt operájának (Átváltozások) kórusait fűzte össze.

Luciano Berio különböző nyelvű (olasz, angol, francia, örmény, azeri) népdalokra írt ciklusa olyan, mintha tradicionális népdalfeldolgozás lenne, s mint ilyen, meglehetősen elüt az 1960-as évek avantgárd zenéjétől, melynek maga Berio is az egyik legkiválóbb képviselője volt. Ám úgy tűnik, hogy az emberi hang, az elemi érzések és az előadóművészi egyéniség sugárzása valóban irányzatok felett áll, így nem is meglepő, hogy Berio kompozíciója a 20. századi dalirodalom klasszikusává lett. 

A Budapest Music Centerrel közös program.

 

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.