Menu

Jegyvásárlás

Program


Danish String Quartet / CAFe 2018

Danish String Quartet / CAFe 2018

A vonósnégyes tagjai: Frederik Øland, Rune Tonsgaard Sørensen – hegedű, Asbjørn Nørgaard – brácsa, Fredrik Schøyen Sjölin – cselló

 

A Dán Vonósnégyes 2002-ben mutatkozott be Koppenhágában. Az elmúlt másfél évtizedben a vezető kvartettek közé emelkedett, koncertjeit a New York Times két alkalommal is a legizgalmasabb hangversenyek közé választotta. A klasszikus és kortárs repertoáron belül rendszeresen szólaltatják meg 19–20. századi skandináv szerzők műveit.

Klasszikus kompozíciók mellett a kvartett népzenét, illetve népzenei feldolgozásokat is játszik. 2014-ben Wood Works, 2017-ben Last Leaf címmel jelentettek meg nagy visszhangot kiváltó anyagot, utóbbit a legendás ECM gondozásában.

A Last Leaf (Utolsó levél) koncepcióját egy különleges hangulatú, 18. századi dán vallásos himnusz ihlette, a lemezen a korszak tradicionális zenéje eredeti formájában és feldolgozásban is elhangzik. A klasszikus és a népi játékmód keveredés révén a hallgató egy álomszerű, egyszerre ismeretlen és időtlenül ismerős világban érezheti magát.

A Budapest Music Centerrel közös program.

 

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.