Menu

Jegyvásárlás

Program


Budapest Ritmo feat. WOMEX / CAFe 2020

Budapest Ritmo feat. WOMEX / CAFe 2020

A világzene legnagyobb eseménye, a WOMEX idén másodjára jön Budapestre – illetve Budapest megy a világhoz. A járványhelyzetre való tekintettel a WOMEX programjai virtuálisan valósulnak meg, de a magyar közönséget ennek ellenére élő koncertek várják a Budapest Ritmo feat. WOMEX keretében a Müpában.

Csütörtökön a WOMEX héttagú zsűrije által a 2020-as regionális Duna-színpad fellépői közé válogatott Magos Együttes, a magyar táncházmozgalom egyik kiemelkedő fiatal formációja, valamint az Ötödik Évszak, a magyar népi hagyomány szellemiségét és a párizsi szalonok hangulatát ötvöző zenekar lép színpadra. Ezt követően a vajdasági hegedűvirtuóz és sokoldalú zeneszerző, Lajkó Félix ad zenekarával lemezbemutató koncertet.

Pénteken az öttagú Babra, a Duna menti délszláv zenei kultúra új megformálásával kísérletező zenekar, majd Nádasdy Fanni, Tímár Sára és Paár Julianna triója, a Dalinda lép színpadra modernizált, a cappella – hangszeres kíséret nélkül – előadott magyar népdalaival. A 2020-as WOMEX héttagú zsűrije mindkét együttest a regionális Duna-színpad fellépői közé válogatta be, míg a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán a számtalan díjjal elismert Parno Graszt ad szédületes koncertet.

A program a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Müpa és a Hangvető közös szervezésében valósul meg.

© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.